Vedbaek House III is a house on the beach with a natural and simple beauty, located north of Copenhagen, designed by the Copenhagen-based simplicity lovers at Norm.Architects. From 1853 and built in a classic style, the old house was rather dark and the clients wanted more light and open spaces. On the second floor an extension with large glass windows was built, which visually makes the space seem larger than it is, here is both kitchen and dining room located. The basement was opened up with an entrance from inside the house, whereas before the only entrance was outside. This created amazing daylight in the basement and a sneak peak into the wine cellar. The house is full of contrasts. The rustic floors on the first floor, the large entrance with a classic staircase, natural materials and wooden interior bring warmth to the light modern style throughout the house.

Vedbæk, Denmark
Jonas Bjerre-Poulse