U V House is a dwelling with a natural and simple beauty, located in Busto Arsizio, Province of Varese, Italy, designed by O A S I architects.

The project is for a young couple, conversion of an old industrial building into a modern urban villa. The client asked to create a new floor for bedrooms inside the shape of the actual building. The architects' aim was to preserve the power of the void that space suggested to them.

The concept was simple: a floating slab set into the existing walls that keeps the huge void under it. The architects made it in concrete. Positioned in the middle of the entire space the slab generates two empty spaces to its extremes, a patio garden at the front entrance and a double height on the other side.

The entrance garden provides better illumination of the interior spaces as well as create a smart outdoor space to live. Through a huge window the garden and the interior are closely linked. The upper floor is warmer, the wooden roof provides a smart feeling for bedrooms and bathrooms.

O A S I architects
Busto Arsizio, Province of Varese, Italy
Date of design
Stefania Matteo

In this space