Re-Edit is a hair salon with a simple beauty, located in Osaka Prefecture, Japan, designed by Sides Core.

This design was for an stylist friend of the designer that decided to venture out on his own. He wanted a space where people to get a haircut and leave with their hearts and minds feeling refreshed. They started by looking for an appropriate space together, and found one on a corner lot. The name Re-Edit is about editing something that already exists to bring out and preserve inherent value. To make it possible for the owner to freely edit the layout, the mirrors and shelves were hung from a ceiling grid with hooks and ropes rather than attaching them to walls. The existing façade was kept and painted grey to reflect the new tenant. The interior duplicates this façade, blurring the boundary between the inside and outside. Two sides of this corner property are left open while the thinnest of curtains cover the windows, limiting the view from outside. The curtains diffuse the natural light that fills the salon into a pleasant glow requiring no artificial lighting during the day. Red and yellow sampled from re-edited light fixtures were incorporated into the space as accent colors. A feeling of freedom and lightness was created in this rejuvenating salon space with hope that many people will leave with their hearts and minds refreshed.

Design
Sides Core
Client
Re-Edit
Location
Sakaebashicho, Sakai Ward, Sakai, Osaka Prefecture, Japan
Year
Photographs
Yoshiro Masuda