House for a photographer is a dwelling with a natural and simple aesthetic, located in Loctudy, France, designed by Studio Razavi Architecture.

The concept for this house, commissioned by a photographer as both his summer house and studio, was based on developed façade studies which define a simple and smooth building skin varied in height and punctured by openings. Two volumes define the main living & work spaces, both converge to the North corner freeing up as much space as possible on this small lot. The main space is compressed at the entry and releases up towards the landscape, the fan shaped plan gradually provides more floor area, volume and light. The second volume is exclusively dedicated to the photographer's studio. All rooms and bathrooms are reduced to a bare minimum and provide maximum surface area to living and work spaces. The varying angles at building edges offer a series of changing volumetric & perspective experiences (south façade reads as a single vertical plane).

Studio Razavi Architecture
Loctudy, France
Olivier Martin Gambier