Forest House is a dwelling with a natural and simple beauty, located in Nærum, Denmark, designed by the Copenhagen-based simplicity lovers at Norm.Architects.

The house is built on a big property that is lying partly in the woods and partly facing a residential area. It is situated highly with view over the small town on one side and looking into the forrest on the other side. So the owners see deer, squirrel and other animals almost each morning standing in the shower with the big windows facing the forrest.

The house is essentially a long white box with a strict rhythm. The house is situated on a small hill, so the top floor is directly to the woods on one side and highly elevated over the garden on the other side. The big windows going all the way to the floors create a feeling of outside being inside getting the optimal from the beautiful surroundings of the house. The floors are untreated oak planks and walls are kept white to keep focus on the beautiful landscape. In the same way there are very few images and paintings on the wall because you have big live paintings framed by the windows.

Design
Norm.Architects
Location
Nærum, Denmark
Photographs
Jonas Bjerre-Poulsen