EFH Groth by LP architektur

A series of steps and platforms lead up the hill to the front door of the house.View of the back of the house.Veranda.The house is built over three levels and features a simple, pared-back interior.Black and light wood finishes make up the monochromatic palette on the interior, the stairs are a visual link with the exterior.Timber shutters can be slid across the windows and openings.Fa├žade at dusk.

EFH Groth is a slope house with natural and simple beauty, located in Lofer, designed by LP architektur. The asymmetrical roof of the house follows the gradient of the slope, enhancing the sense that the house might slide down the hill at any moment. The austere black timber cladding is relieved by large cut-outs and windows. The house is built over three levels and features a simple, pared-back interior. The loggias at the front and rear of the house form an interface with the surrounding environment, allowing the interior to flow effortlessly to the outdoors. The black timber helps build up the home's odd geometry into a confident statement, working with the context while also proudly standing out.

Design
LP architektur
Location
Lofer, Austria
Date of design
Date of completion
Photographs
Albrecht Imanuel Schnabel

Get the look

Related projects