Ap Cobogó by Alan Chu

Walls have been stripped back to their original bare brick and painted white to maintain a minimal aesthetic.Cobogó is used as partition walls to separate rooms.Rebars were used to build units that support shelves for food and crockery.The cobogó create unusual graphics and light effects.Bedroom with white painted brick wall behind the plywood bed headboard and nightstand.Plywood has been formed into boxes for holding and presenting clothing in a dedicated dressing area.Bathroom is accessed from the closet space via a sliding mirrored door.Toilet is housed in its own room behind the cobogó partition.

Ap Cobogó is a renovation project of a apartment in São Paulo, designed by Brazilian architect Alan Chu. This project was nicknamed Ap due to use of the traditional ceramic block created in Brazil in the 1930s and popularized by modernist architects like Lucio Costa and Oscar Niemeyer. Initially, cobogós were made of cement only. With its popularization started to be molded with other materials clay, glass, ceramic, etc. The project takes advantage of this ceramic construction exploring its function, color, graphics or light effects Cobogó used as partition walls or lining was also incorporated into the furniture specifically designed for the place. Other materials used were cement, rebar and plywood.

Design
Alan Chu
Location
Jardim Paulistano, São Paulo, Brazil
Area
98 m²
Year
2015
Photography
Djan Chu

Get the look

Related projects